Bio

In 1987 werd ik geboren in Berchem, maar ik ben opgegroeid in Zoersel.

.

In het tweede middelbaar zette ik me al in voor meer toegankelijke sportinfrastructuur. De speelplaats van het Atheneum van Oostmalle bestond uit niet meer dan een kale, betonnen vlakte tot ik met een aantal vrienden besloot daar verandering in te brengen. Na een paar acties en veel gesprekken met de directie wisten we twee basketpalen af te dwingen.

Op zondag fietste ik van jongs af aan naar de scouts, waar ik later gedurende vijf jaar als leider van de jonge welpen leerde wat verantwoordlijkheid opnemen betekent.

Aansluitend hielp ik mee een toegankelijke plek voor de lokale jeugd te doen floreren, als secretaris van het fantastische jeugdhuis Zoezel.

Op mijn 18 trok ik terug naar ’t Stad, om politieke wetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit van Antwerpen. Door in Antwerpen te leven, zag ik rond mij ook de minder fraaie kanten van de stad zoals armoede en huisjesmelkerij. Om hier mee iets aan te veranderen, sloot ik me aan bij sp.a Antwerpen en begon ik te bussen, te flyeren en actie te voeren.

Mijn studie politieke wetenschappen vulde ik aan met een bijkomende master algemene economie die mijn bewustzijn van de ongelijke bezits- en machtsverhoudingen op Vlaams, Belgisch en zelfs mondiaal niveau aanscherpte.

Ik heb het geluk gehad om meteen als pas afgestudeerde mijn maatschappelijk engagement om te zetten in een professionele carrière. Op de studiedienst van het Vlaams ABVV ijver ik sindsdien om de rechten van werknemers te verbeteren.  

Concreet ondersteun ik van daaruit de verschillende geledingen van onze organisatie. Door te luisteren naar de realiteit op de werkvloer en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, onderhandel ik over adviezen aan de Vlaamse regering over mobiliteit, economie en begroting.

Nu krijg ik de kans om vanop de 6e plaats het beleid in Antwerpen écht te veranderen.

Veilig fietsen, toegankelijk sporten en een vlot bereikbare haven: daar wil ik voor gaan.

Let’s push things forward!