2. Fit-o-meter voor Antwerpen

Een fit-o-meter bestaat uit een reeks sportieve oefeningen in de buitenlucht, bijvoorbeeld in parken of bossen. Kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uithouding wisselen elkaar af. Het is een budgetvriendelijk en laagdrempelig alternatief voor de fitnessclub.

Ik wil ijveren voor de oprichting van een grootschalige fit-o-meter voor heel Antwerpen; een netwerk van toestellen en oefeningen in de verschillende parken van Antwerpen en haar districten. Hierop kunnen Antwerpenaren van alle leeftijden compleet vrijblijvend een fitnessprogramma afwerken.

Op elk oefenstation heb je keuze uit 3 niveaus, gaande van een beginner, over een gemiddelde, tot een getrainde sporter. De sporter werkt eerst de hele oefening af voor ‘ie naar de volgende gaat. Er zullen telkens instructies en tips staan, zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen die zich wil uitleven.

Aan dit netwerk van oefeningen wil ik een gamificatie-aspect koppelen: iedereen kan zijn prestaties bijhouden via een gratis app, naar het voorbeeld van de bekende Strava app

Op die manier kan je niet enkel je resultaten analyseren (en wie weet de volgende keer verbeteren?), het wordt ook mogelijk om ze te delen met iedereen die wel eens gebruik maakt van de Antwerpse fit-o-meter.

Wie doet het meeste pull-ups? Wie heeft het snelste benenwerk? Elke maand zetten we de sportiefste Antwerpenaar in de bloemetjes.

Facebook
Twitter