1. Pleintjes van de toekomst

Antwerpen telt heel wat sport- en buurtpleintjes. En als voetballer of basketter kom je in onze stad wel aan je trekken, maar niet elke jongere heeft de ambitie om de volgende Neymar of LeBron James te worden.

We moeten er niet alleen voor zorgen dat onze sport- en speelpleintjes toegankelijk zijn voor iedereen, ze moeten ook aangepast zijn aan de tijden waarin we leven. Dat betekent naast klassieke sporten ook ruimte creëren voor urban sports en fitness. Maar evengoed voldoende tafels en banken plaatsen waaraan rustig gekeuveld kan worden, zoals de jongedames van JES Antwerpen me tijdens ons gesprek op het hart drukten.

Ik wil onze pleintjes uitrusten met publieke fitnesstoestellen, die weer- en vandalismebestendig zijn en waar jong en oud van kan genieten.  Daarnaast wil ik, naar het voorbeeld van Amsterdam ijveren voor het aanleggen van hindernissen op onze pleintjes waarop jongeren hun parcours en free-run skills op een veilige manier kunnen uittesten. Hiervoor zijn afgebakende zones nodig, met een aangepaste, zachtere ondergrond. 

Tenslotte wil ik dat we de urban culture écht omarmen door meer skaterampen en -toestellen te plaatsen op onze pleintjes, en ook ruimte te voorzien waar breakdancers op een veilige manier hun laatste nieuwe moves kunnen uittesten.

Facebook
Twitter